Opening Dagactief Comfort 13 april 2016

Dagactief Comfort opent haar deuren op woensdag 13 april van 16.00 – 18.00 uur. Wees allen welkom!!

Dagactief Comfort, een prettige en eigenzinnige vorm van Thuiszorg Comfort voor aanbod van verschillende activiteiten in de groep.

Op een geheel eigen wijze geeft Jan Paul van Hassel aansturing aan het project Dagactief. Conform het uitgangspunt: gezelligheid, vertrouwelijkheid en plezier staan voorop, slaagt hij erin verschillende mensen bij elkaar te brengen voor een ontspannen dag uit.

In de gezellig ingerichte woonkamer is er gelegenheid voor een ieder voor een praatje, een kop koffie of het doen van leuke bezigheden. De ruimte bevindt zich op de beneden verdieping van de Vondelflat. Door de geheel eigen plek binnen de flat is Thuiszorg Comfort erin geslaagd hier een intieme sfeer te creëren waar mensen zich welkom, veilig en geborgen kunnen voelen.

Omdat Jan –Paul samenwerkt met een aantal vrijwilligers is het mogelijk om iedereen voldoende individuele aandacht te geven en te begeleiden in persoonlijke wensen. Het programma bestaat daarom niet alleen uit een aantal vaste activiteiten die dagelijks terug keren, maar er is ook voldoende mogelijkheid voor individuele invulling. “Niks moet en bijna alles is mogelijk” luidt dan ook zijn credo.

Er is gelegenheid voor groeps- en individuele activiteiten. De ruimte is zodanig ingericht dat gebruikers zich wat af kunnen zonderen om te rusten of bijvoorbeeld aan een individueel werkstuk te werken. Tevens kunnen zij aanschuiven aan de gezamenlijke tafel voor een groepsactiviteit. Voor ieder wat wils.

De Vondelflat heeft een eigen keuken, waardoor het mogelijk is om de warme maaltijd met elkaar te nuttigen. Eigenlijk vindt Jan Paul het leuker om zijn cliënten te stimuleren om zelf iets lekkers te bakken of te koken in de daarvoor aanwezige keuken. Hij ziet de mensen graag in hun eigen kracht staan. En zal daar altijd naar op zoek zijn.

Deze geheel eigen stijl van begeleiding is ronduit enthousiast, warm en versterkend te noemen.

Dagactief Comfort richt zich op de oudere mens die graag gezamenlijk iets wil doen, wil ondernemen en wat aanspraak zoekt. Tevens zijn de mensen die structuur nodig hebben omdat ze moeite hebben om een gestructureerde dagindeling vast te houden, doordat men bijvoorbeeld wat vergeetachtig wordt, hier zeer op hun plek. Dat betekent dat mensen met een door de gemeente gestelde indicatie én zonder indicatie, maar dan op particuliere kosten, allen welkom zijn.

Men kan langs gaan voor een kop koffie. Jan Paul en zijn vrijwilligers staan klaar om een ieder geheel vrijblijvend te woord te staan.

Waar: Vondellaan 77, 9721 LC Groningen ( bij binnenkomst in de vondelflat  linksaf, einde van de gang)