Even voorstellen: Frank Huiting, projectbegeleider innovatie bij Thuiszorg Comfort

Mijn naam is Frank Huiting en ik kom uit Groningen. Sinds juni werk ik als projectbegeleider innovatie bij Thuiszorg Comfort. In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden.

Binnen Thuiszorg Comfort richt ik me op de implementatie en toepassing van technologie in de zorg. Zoals je vast wel weet, staan we in de zorg voor grote uitdagingen. Hoe gaan we om met het toenemen van de zorgzwaarte, de aardbevingen in onze provincie en eenzaamheid bij ouderen? Hoe kunnen we als zorgprofessional onze cliënten langer thuis laten wonen en maken we zelfregie en keuzevrijheid mogelijk?

Oplossingen kunnen liggen in de toepassing van technologie zoals robots, beeldzorg, e-health en domotica. Deze technologie is overigens enkel en alleen een middel, geen doel op zich. Het belangrijkste is dat onze cliënten er blij en gelukkig van worden. Daarnaast is het een voorwaarde dat het jouw werk als zorgprofessional gemakkelijker en leuker maakt. Het blijft immers mensenwerk!

.

Waarom richten we ons op technologie?

De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is bijna niet bij te houden. Sterker nog, het wordt in de nabije toekomst een onderdeel van ons werk. In 1995 hadden velen van ons geen mobiele telefoon. We waren zelfs sceptisch, en zeiden dat een mobiel niet voor ons weggelegd was. We stuurden wel een brief, een fax of gingen naar een telefooncel. Nu kunnen we niet meer zonder. Zo is het ook met technologie in de zorg. Over een paar jaar kunnen we ook niet meer zonder beeldbellen, robots, zelfmeetapparatuur, etc. De vraag luidt dus niet: gaan we überhaupt technologie gebruiken? Maar: HOE gaan we technologie inzetten?

.

Wat kan er beter met behulp van technologie? Waar loop je nu tegenaan? Heb je een idee, deel dit dan met mij.

Met elkaar maken we onze wereld een klein beetje mooier! Mijn e-mailadres: f.huiting@thuiszorgcomfort.nl

.

Wil je weten hoe blij mensen worden van technologie? Bekijk dan zeker de volgende korte filmpjes:

.

Primeur voor Lydia: ze woonde twee weken samen met een zorgrobot – RTL NIEUWS

Tandenpoetsen, medicijnen nemen en liedjes zingen. Twee weken lang deed Lydia (39), die een verstandelijke beperking heeft, dat in het gezelschap van een bijzondere huisgenoot: een robot. (Bron tekst: RTL Nieuws)

.

Zorgrobot Lea helpt bij Parkinson

Zorgrobot Lea biedt ondersteuning aan mensen met Parkinson. De resultaten zijn verbluffend. Parkinsonpatiënten Kees en Ruud laten zien hoe zij met de hulp van Lea weer kunnen lopen.

.

De CRDL zorgt voor contact

Een filmpje uit 2017 waarin een locatie van gehandicaptenzorginstelling Talant in Stiens als eerste zorglocatie in Friesland de CRDL (cradle) in gebruik kreeg. De CRDL vertaalt aanraking tussen mensen in geluid.

.

Psssst: vorig jaar hadden we een CRDL in bruikleen bij Dagactief en dat zorgde voor leuke interactie!

.

Valpreventietraining met de Microsoft HoloLens

Zorgorganisatie Omring en Gezondheidscentrum Kersenboogerd experimenteren met de technologie van morgen om vallen te voorkomen. Zij zijn de eersten in Nederland die de Microsoft HoloLens inzetten in de fysiotherapie.

Op dit moment loopt er een experiment met een valpreventietraining voor mensen die bang zijn om te vallen en hun huis niet uit durven.

.

Frank Huiting projectbegeleider innovatie Thuiszorg Comfort

Frank Huiting is onze projectbegeleider innovatie. Binnen Thuiszorg Comfort richt hij zich op de implementatie en toepassing van technologie in de zorg.

Wilt u meepraten over dit onderwerp?
Neem dan contact op met Frank: f.huiting@thuiszorgcomfort.nl

.

Lees ook:

Comfortappartementen: zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, met maximale regie

Ondersteuning en begeleiding bij Thuiszorg Comfort

VLOG: Welkom bij Thuiszorg Comfort!

Ouderen en voeding bij Dagactief: wat kunnen we leren van de reacties van mantelzorgers?

Het televisieprogramma Holland van boven kwam naar de Vondelflat. We geven alvast een kijkje achter de schermen!

.

Wilt u meer informatie? Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag verder. Neem gerust contact op via het telefoonnummer 050-503 25 53 of stuur een bericht naar info@thuiszorgcomfort.nl.