PGB

Persoons Gebonden Budget (pgb)

Het pgb is een budget dat u toegekend krijgt om zelf uw zorgverleners in te huren voor de zorg die u nodig heeft, of om zelf uw hulpmiddelen aan te schaffen en voorzieningen te realiseren. Bent u chronisch ziek of heeft u een beperking of aandoening? Neem zelf het heft in handen en regel zelf uw eigen zorg, begeleiding, hulpmiddelen of voorzieningen. Bepaal zelf

  • wie u komt helpen
  • wanneer iemand u komt helpen
  • wat deze hulp precies doet

Welke pgb’s zijn er:

Er zijn diverse mogelijkheden om uw zorg middels een persoonsgebonden budget te beheren. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website http://www.pgb.nl/

Eigen bijdrage pgb

Nieuwe pgb’s worden bruto uitgekeerd op een rekening van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De SVB beheert het budget. De eigen bijdrage voor het pgb is afhankelijk van uw inkomen en dient u aan het CAK betalen.

Wilt u weten hoe hoog uw eigen bijdrage ongeveer zal zijn? Gebruik dan het rekenprogramma van het CAK voor de eigen bijdrage voor zorg thuis.

Huishoudelijke hulp middels een pgb

Indien u huishoudelijke hulp middels een pgb ontvangt, zal Thuiszorg Comfort de nota van de geleverde zorguren rechtstreeks aan u toesturen. Deze nota kunt u vervolgens doorsturen naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB).