Personen alarmering

U woont zelfstandig en dat wilt u nog graag blijven doen. Maar stel dat er iets gebeurd, wat dan? Wie kan u te hulp komen als u onwel bent geworden of gevallen bent? Personenalarmering kan dan een uitkomst bieden.

Wat is personenalarmering

U krijgt een zender met een alarmknop en een alarmeringsapparaat in huis, dat is aangesloten op uw telefoonlijn. De zender draagt u in en om huis en zelfs onder de douche. Als u op de knop drukt, belt het alarmeringsapparaat met uw telefoonlijn naar de alarmcentrale die 7 dagen per week, 24 uur per dag bemand is. Via de microfoon in het alarmeringsapparaat kunnen zij u horen en hoort u hen. Als het nodig is komt er een zorgverlener van Thuiszorg Comfort naar u toe.

Hoe werkt het?

Thuiszorg Comfort werkt samen met de Zorg Service Personen Alarmering. Klik hier voor de folder.

  • Thuiszorg Comfort verzorgt de professionele alarmopvolging.
  • Zorg Service Personen Alarmering verzorgt het plaatsen en onderhouden van het alarmeringssysteem in uw huis.

Wat is alarmopvolging?

Wanneer uw melding voor hulp binnenkomt op de meldbank van Zorg Service Personen Alarmering, zal de de door u opgegeven contactpersoon worden gewaarschuwd. U kunt bij de alarmopvolging een keuze maken uit professionele alarmopvolging (door Thuiszorg Comfort) en/of uw mantelzorgers.

Professionele alarmopvolging

Op het aanvraagformulier van Zorg Service Personen Alarmering kunt u aangeven van welke organisatie u professionele alarmopvolging wilt afnemen. U kunt de gegevens van Thuiszorg Comfort hier invullen. Voor deze service vraagt Thuiszorg Comfort een maandelijkse vergoeding. Tevens wordt er van de klant een sleutelkluis gevraagd om toegang tot de woning te verschaffen.

Mantelzorgers

U kunt er ook voor kiezen om mantelzorgers in te zetten als alarmopvolging. U dient dan 3 mantelzorgers in te vullen die binnen een straal van 15 minuten van uw woonadres wonen.

Welke regio?

Thuiszorg Comfort levert alleen professionele alarmopvolging aan cliënten die woonachtig zijn in Groningen in de wijken Helpman en de Wijert of woonachtig zijn in bijbehorende serviceflats.

Wat zijn de kosten?

  • Professionele alarmopvolging van Thuiszorg Comfort: €6 per maand. Hiervoor bent u verzekerd van 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbare hulp door professionals in geval van nood.
  • Een alarmeringsapparaat met een zender en een alarmknop in uw huis, dat is aangesloten op uw telefoonlijn: € 19,- per maand (op medische indicatie kunt u deze kosten mogelijk declareren bij uw zorgverzekeraar).
  • Een alarmeringsapparaat met een zender en een alarmknop in uw huis, dat is aangesloten op uw telefoonlijn, inclusief valdetectie: € 24,- per maand (op medische indicatie kunt u deze kosten mogelijk declareren bij uw zorgverzekeraar).

Wat is Valdetectie?

Een val kan grote gevolgen hebben. Verzeker u daarom van hulp, in het geval u niet in staat bent om de alarmknop te gebruiken. Een valdetector is een intelligente zender die een val direct waarneemt. Dit betekent dat als de drager valt en deze niet zelf alarm kan slaan door middel van een druk op de knop, de zender automatisch alarm slaat. Een valdetector is namelijk zo intelligent, dat hij een valincident herkent. Bij een valpartij volgt er eerst een paar seconden een vooralarm. Tijdens dit vooralarm kan de doormelding nog worden geannuleerd door de gebruiker. De valdetector kan om de hals worden gedragen, maar ook aan een riem.

Wilt u meer informatie? Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag verder.  Neem gerust contact op via het telefoonnummer 050-503 25 53 of stuur een bericht naar info@thuiszorgcomfort.nl.