Respijtzorg en logeeropvang

Cliënten, waarvan de mantelzorger overbelast dreigt te raken of overbelast is, kunnen in aanmerking komen voor een indicatie van kortdurend verblijf. Het doel van deze zogeheten ‘respijtzorg’ is het voorkomen of verminderen van (dreigende) overbelasting van mantelzorger/gezinsleden. Hierdoor kan plaatsing in een intramurale instelling uitgesteld worden. Het kortdurende verblijf omvat de mogelijkheid voor de cliënt om ergens te logeren in een verzorgende, sfeervolle en veilige omgeving, ter aanvulling op het wonen in de thuissituatie.

Thuiszorg Comfort heeft op de locatie Vondelflat een aantal appartementen beschikbaar waarvan gebruik gemaakt kan worden om respijtzorg en logeeropvang te organiseren.

Ook voor partners, familieleden en mantelzorgers van de cliënt is het mogelijk om in de Vondelflat te logeren. Indien gewenst kunnen zij ook gebruikmaken van de maaltijdservice.

Een indicatie hiervoor wordt gesteld door de gemeente. Vergoeding van de respijtzorg valt onder de WMO, vergoeding van de logeeropvang valt onder de WLZ.

Wilt u meer informatie? Of heeft u een andere vraag? We helpen u graag verder. Neem gerust contact op via het telefoonnummer 050-503 25 53 of stuur een bericht naar info@thuiszorgcomfort.nl